Slægtsforskning

Her komme lidt om min Slægtsforskning.

Både A og B familierne.

Mine forældre er Henry Vilhelm Sørensen (1922-1991) og Gertrud født Jensen (1928- lever) De fik, eller rettere hentede mig d. 30-12-1957 i Holbæk, De boede i Brejning, de første år gik min mor hjemme og passede mig, og min far var bla. ansat på DKA (Den Kellerske Anstalt),  her fik hun senere også arbejde, men kun på deltid, ca. hver anden aften.

Jeg startede min slægtsforskning med min nærmeste familie, og særligt omkring min farmor, som hed, Anna Johnine Bank, født 02 feb. 1903 i Sødover, Nørup sogn, og gift med Karl Vilhelm Sørensen, født 8 Marts 1899 i Dalover, Randbøl sogn. Billedet er fra deres Guldbryllup i 1973.

Undervejs fik jeg forbindelse med Tage Bank, som boede i  Hundstrup, på sydfyn, så fra ham fik jeg en del omkring Bank slægten, Vi har ikke noget “store” kendte mænd i familien, men der var en enkelt, Niels Hansen Bank (1797-1878), som kom i Landstinget (nu folketinget), i 1852-53 og igen 1858-61 for Venstre, og han goldt 2 talen som Tage havde fundet.

Alle samler til gruppe foto

I 2008 fik vi (Tage og mig) stablet et slægtsmøde på benene, som blev afholdt på Stenbrogaard i Give, der hvor Give Egnens Museum er i dag, det kunne ikke passe bedre, da det var en gamle slægtsgård, i vores slægt i ca. 150 år, frem til ca. år 1900
Læs og se mere fra dette møde og fra tidligere under Bank slægten.

Til slægten Bank, er der en særlig tak til, Tage Bank, han døde desværre i Nov. 2013. 

Billedet viser , min tiptipoldefar, Niels Hansen Bank, Gravsten som i dag står på Give Egnens Museum

Her kan jeg lige tilføje, at der er 2 Bankslægter, i Danmark, men der er endnu ikke fundet en forbindelse mellem dem.

Så lidt om at finde min biologiske slægt.

Som du nok har forstået, så er jeg adopteret, hvilket jeg altid vist (så længe jeg kan huske).

Billedet er “Fjordbakken” i Holbæk, hvor jeg var det første halve år af mit liv. Men jeg er født på Nykøbing Sjælland sygehus.

Da jeg gik igang med slægtsforskning, viste jeg også at jeg skulle finde papirene, men det begyndte jeg først på i 2001 hvor jeg fik adoptions papirerne fra Landsarkivet Sjælland, så kunde jeg allerede der se at mine biologiske forældre var oppe i åerne, da jeg blev født, og at min b-mor var fra Tvøroyri på Suderø, Færøerne, hvilket min mor også havde fortalt, at hun mente hun var Læring. Jeg fandt hurtigt frem til af at de begge var døde (på Folkeregistret).

Da de havde boet i og ved Egebjerg, tog vi en dag til lokal arkivet der (Odsherred Lokalarkiv), og søgte på oplysninger om dem, ham der var på arkivet spurgte til hvad jeg søgte, og jeg fortalte deres navne og fødselsdatoer, han kunne ikke lige finde noget om dem (jeg havde ikke nævnt noget om at de var mine forældre, blot slægtninge), men hvis jeg ville vente lidt så kom der en som boede i området, og kendte mange omkring Egebjerg. Da han kom lidt senere, fortalte han at, han kendte dem godt, og kendte også en at deres børn, (jeg havde stadig ikke fortalt noget), da det var hans nabo, og hun arbejde i en bank i Nykøbing, og inden jeg næste fik tænkt mig om, havde han ringet til hende, og gav mig røret, og sagde at “så kunne vi aftale hvor og hvornår vi kunne mødes” så her stod jeg pludseligt med min søster i telefonen, men vi aftalte at jeg skulle komme hjem til hende, når hun havde fået fri, omkring 16.30.

Da vi kom til adressen, var hun kommet hjem, og sagde næsten med det samme, om vi ikke var søskende, da jeg lignede vores mor mere en hun selv gjorde, og så snakkede vi ellers, og så billeder.

Der er så en anden søster, som bor i Aarhus, og er den ældste (hun har en anden far), samt en bror på Sjælland, som har samme far som hende jeg mødte først, Hende i Aarhus besøgte jeg ret hurtigt efter, og året efter var vi samme på Færøerne, og besøgte flere familiemedlemmer. Du se mere om turen til Færøerne

Efterhånden havde jeg mødt dem alle 3, flere gange, og fået en del billede, og fortalt en del om dem og vores forældre, og deres søskende, og at min b-far havde en søster, Else Marie Jensen, som havde en dreng, da hun døde ret ung (han lever og bor i Sverige), så “overtog” Johan drengen, så de havde 4 børn da jeg blev født, og det var småt med pengene, var det måske derfor jeg var blevet bortadopteret.

Jeg får så nogle papirer fra både Holbæk og Københavns kommune, hvor der bla. står hvor og hvornår hun er flyttet, og hvem og hvornår hun er gift og skilt, heri kan jeg se at hun gifter sig med min b-far i Dec. 1957, hvor jeg er født og bortadopteret i Juni, men mine søskende kan ikke huske at hun har været gravid i den tid, og de viste heller ikke at de havde været gift.

Så fik jeg også Jordemoder Jonalen, og så viser det sig at jeg er Dania 5 barn, så nu er spørgsmålet, findes der en mere, er det en abort, dødfødt, eller lever vedkommende, og hvornår er han/hun født, det mest sandsynlige er en som er født i/omkring 1946 på Færøerne, for den ældste søster er født 1944 i København, og i Sep. 1945 rejser Dania alene til Færøerne igen, og kommer tilbage til København i Jan. 1947, så det kunne meget vel være sket i denne periode. Jeg kan lige nævne at den ældste søster bliver passet og Danias mor,

Gravsten som hænger i Tvøroyri kirke

Jacobine Frederikke Johannesen, som også er flyttet til danmark. Hvilket alle hendes søskende gør.

Jacobine Frederikke Johannesen (1888-1960) var gift med Johan Mortensen (1885-1953), og jeg vil lige nævne at hans farfar, Johan Mortensen (1816-1879), han havde en større fiskerflåde, og købte bla. det første dampskib, som kom til Færøerne, og han byggede kirken i Tvøroyri, som er i træ og i 2 etager.

Tvøroyri kirke