Lidt om siden

Jeg startede med min første PC omk. 1985, og på det tidspunkt, gantes der ikke noget Internet, man ringede op til et telefonnummer (der fantes kun fastnet), med et 1200 bit modem (svare til 0,0012 Mb),  og Windows 3,0, eller 3.1, hvor installationen ikke fyldte mere en godt 1 Mb, og som kunne være på en 3,5″ floppydisk, eller på 2 (lidt ældre) papdiske på 5,25″, som man brugte dengang, der fantes ikke USB-stich, end ikke noget som hed USB. Så man kunne ikke hente ret meget, og alle filnavne måtte ikke være på mere en 8.3 bogstaver, som “abcdefgh.abc”, og billeder var der ikke meget af, de var måske på 70×100 bit.

Den første computer jeg fik var en Amstrad CPC64, som jeg købte omk. 1984  Min første PC fik jeg i 1986, husker jeg ikke navnet på, men det var en med 712.000 bit hukommelse (0,712 Mb.), og en 20 Mb harddisk (0,02 Mb.), og arbejdshastigheden var 20 mhz. (0,02 Mhz), mod nutiden på 2000-3000 Ghz., og den kostede 16.000 kr.

Min første hjemmeide oprettede jeg i Juli 1996 det var på http://home1.inet.tele.dk/torbenbs, (som ikke findes mere) , hvor jeg lavede siden, for at samle Scanner frekvenser i Vejle området, dvs. lytte på, Politi, Falck, Brandvæsen, Taxa og meget andet, den findes så ikke mere, da TDC nedlagde deres gratis hjemmesider i 2009. Så i 2008 oprettede jeg, Polsterbo.dk, og jeg droppede det omkring scannerer, og så blev det mest omkring min slægtsforskning, i min slægt. Men også diverse gamle oplysninger, f.eks. om guldbryllup og runde fødselsdage, bla. i nogle gamle numre af Hjemmet, fra årene 1924-27, som også kom på, og andre ting jeg er stødt på. Og jeg lavede nogle navnelister, vla. til bøgerne. Danske Skovfolk og Danske Vejmænd, og som stadig er på siden.

Slægtsforskningen medførte også mange besøg på kirkegårde, og i 2001 fik jeg så en ide men at jeg ville fotograferer alle gravsteder i Vejle, dvs. på 4 kirkegårde. Det snakkede jeg så med kirkegårdslederen om, og jeg fik kort over kirkegårdene, så jeg kunde lave det med billede numre så det passede gravstedsnumret, og med Vejle byarkiv fik jeg en aftale om at jeg måtte få kopier af de billeder de havde af gravsten, og det er blevet til ca. 1600.

Dette har siden udviklet sig til mange andre kirkegårde. Og undervejs mødte jeg Joan Bedsted, som også var gået i gang med af fotograferer, og vi lavede siden Dk-gravsten.dk sammen, som vi startede op 14 Okt. 2007, hun trak sig i Maj 2010 “Af helbredsmæssige årsager”, og slette desvære alle de billeder hun havde.

På siden samler vi links og lister til kirkegårde som var fotograferet (dengang var pladsen på en hjemmeside ret dyr, hvis man skulle have mere plads en 10 Mb. det kunne man få gratis). Men nu er det til alle fotograferede kirkegårde i Danmark. På samme tid startede jeg også siden Gravstensarkivet.dk, hvor de kirkegårde som jeg har fotograferet, kom på med billeder. Og mulighed for og søge på hver enkelt kirkegård, og på dem alle.